måndag 20 januari 2014

Facebook.

Läste förresten ett inlägg på en blogg som handlade om Facebook. Jag har själv Facebook och tycker det är kul att kika in där och se vad som "händer" men ska erkänna att jag blir mer och mer irriterad på hur en del använder det.
Det är så många som är onödigt negativa...

Men i alla fall, inlägget jag läste då:
http://linnjung.com/2014/01/18/om-att-anvanda-hjarnan/
Det handlar om vad man skriver på andras "vägg" på fb, innan personen ifråga själv hunnit skriva något om vad det nu kan vara....

och för er som inte orkar gå vidare på länken så har jag kopierat texten:  (Bloggen är dock värd att gå in och läsa!)
 
Utan att skrämma er med desto mer detaljer, kan jag meddela att jag har drabbats av en överraskande magsjuka. Kom så plötsligt att jag mentalt redan var i Malax på jobb. Men fick snällt återgå till toaletten. Ja, fy fan. Ska nu sova en stund. Men innan jag somnar ska jag copypasta hit ett mejl jag fick av en bloggläsare häromdagen. För jag kunde lika gärna ha skrivit det själv:
 
”Hej Linn, jag vet inte vad du tycker om detta, men jag ger det en chans för jag vill nå ut till en så stor del människor som möjligt. Jag hoppas att du vill skriva ett blogginlägg om följande sak som jag stör mig något så fruktansvärt på. Nämligen folk som inte förstår när de skall hålla tyst på Facebook, eller rättare sagt när de inte skall gå in på andras väggar och kommentera sådant som inte personen själv skrivit något om. Detta ser jag mer och mer och för varje gång vill jag riva mitt hår av raseri.
Det bästa exemplet är när någon fått barn. Knappt har barnet hunnit komma till världen förrän grattis-hälsningarna börjar trilla in. Så fort den första skrivit grattis hänger fler och fler på och snart kan det finnas 100 meddelanden utan att mamman eller pappan till den nyfödda skrivit en endaste liten kommentar om vad som skett. Kanske de inte ens hade tänkt meddela världen och FB om detta. Vad hände med sunt förnuft, vad hände med att vänta tills mamman eller pappan SJÄLV meddelat att de fått en baby. Går man in och skriver grattis för att skylta med att ”jag nog minsann vet om detta”, (men ändå inte känner paret i fråga så bra att jag grattar dem personligen eller via sms t.ex.), eller vad är det frågan om? Jag tycker personligen att det är så otroligt fräckt att gå in och kommentera på det här viset och således ”sprida rykten”. Visst, man grattar och menar väl, men ändå.
 Det värsta var nog ändå när en av mina kompisars nära anhörig gick bort och det dagen efter började komma ”kram” och hjärtan på kompisens vägg. Själv hade hon inte skrivit något inlägg på länge men ändå tycker folk att de kan gå in och visa att något hänt som man behöver uppmärksamma. VARFÖR INTE SKICKA ETT SMS DÅ?! Nu börjar ju andra fundera vad som hänt och saker läcker ut som man kanske vill hålla för sig själv. Dessutom hänger inte alla 24/7 på FB och kan kontrollera vad som skrivs. Jag frågar mig bara, när förlorade vi detta internet-vett, vad är det som är så svårt med att tänka ett steg längre? Jag blir helt matt.”
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar