tisdag 8 oktober 2013

Är det julafton i morgon?

För ganska exakt en månad sedan nu så gav Rasmus sina nappar till tomten. För ja, tomten kommer och hämtar nappar hos barn även på sommaren.
Vi började uppdrag "sluta-med-napp" i våras genom att vi, tillsammans med Rasmus, bestämde att man bara skulle ha nappen på natten. Detta gick jätte bra och vi började då prata på att sluta helt med nappen, för att förbereda honom lite på det. Vi hade då först en plan om att vi skulle sluta under sommarlovet men det passade inte. Han ville verkligen inte och vi tyckte inte att han var riktigt mogen för det då och bestämde att vi väntar. Eftersom han bara hade den på natten tyckte vi det var ok i alla fall.
Sen en lördag för en månad sedan så sa han till Robert att napp, det har bara bebisar. Han hade dock napp på natten och morgon efter men när vi frågade honom om vad han sagt dagen innan så sa han att han skulle ge napparna till tomten i dag. Vi ska lägga dom i en liten burk på gräsmattan så ska tomten komma och hämta dom sa han. ööhh, ok. Är du helt säker på det? För då får du inte ha napp på natten heller? Frågade vi och han var säker. Frågade flera gånger under förmiddagen då jag inte riktigt trodde på honom men han var säker. Tomten skulle komma. Bara för mig att ringa och fråga tomten om han kunde komma med andra ord... Det kunde han som tur va och när kvällen kom tog vi med en låda, la i napparna, skrev ett meddelande till tomten och la lådan vid äppleträdet på baksidan. Sedan satt vi i soffan inne med fönstret öppet och väntade. Spännande!

 

Tomten kom, hämtade lådan och vi sa hej hej och vi ses på jul.
Vi har ju även lovat att trots att man ger napparna till tomten så här innan jul så får man extra paket på julafton. Detta har han inte glömt. Tror även att antalet julklappar ökar för varje dag.. och tydligen så ska det ligga paket vid äppleträdet där tomten hämtade napparna. Mycket att komma i håg för tomten nu men hoppas verkligen inte han glömmer nåt. Då blir det inte kul! Jag menar, här hemma har vi fullt upp med att försöka förklara att det fortfarande är ganska lång tid kvar tills julafton... 11 veckor i dag för att vara exakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar