lördag 30 oktober 2010

understimulerad överaktiv vovve.

Om ni tar en weimarener och låter denne endast gå i koppel i först 2 veckor (korta koppelpromenader). Sedan får han/hon ''smaka'' på friheten i 4 dagar innan det blir koppel ytterligare en vecka. Sen några dagars frihet igen och så börjar vi om med koppel ett tag till.
Då får ni en super duper tokig överaktiv weimaraner som äter toarullar och börjar göra ''hyss'' som ni trodde hade växt bort. (För att vara helt ärlig så har ni inte ens märkt att dessa ''hyss'' försvunnit men nu när de är tillbaka så upplevs de som dubbelt jobbiga!) Ni får även en hund (?) som skäller för minsta lilla ljud. Det räcker till exempel att någon, vem som helst som ni känner eller inte känner, funderar på att kanske komma på besök och poff står det en tokig hund i fönstret och skäller värre än den skulle göra om jorden gick under. Som tur är finns det ett ganska enkelt botemedel: A k t i v e r i n g !
Enda fördelen med alla dessa veckor i koppel är det inte krävs så mycket (eller, det krävs inte lika mycket som vanligt)

Personligen får jag erkänna att dessa hyss, till viss gräns, är ganska gulliga. De är ju trots allt ett tecken på att vovven är frisk!

Ungefär på samma sätt som att skitiga barn är friska barn?
Apropå barn har Rasmus fått två tänder till! 4 totalt och 2 till på väg! Lilla gossen börjar bli stor och tror han kan mer än han egentligen kan. Till exempel tror han att han kan stå själv och helst gå själv... nån som kan räkna ut hur det går när han försöker?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar